Alcoholvrije wijn is wijn die altijd in de smaak valt

  • - Zorgvuldig samengestelde wijnen
  • - Gratis thuisbezorgd
  • - Valt altijd in de smaak

Vinobox Alcoholvrije Doos

€27.50
€35

Vinobox

Vinobox is wijn zoals wijn bedoeld is. Ook als je alcoholvrij drinkt.

Iets (alcoholvrij) te vieren? Deze Vinobox komt in een mooie doos met persoonlijke bericht voor de ontvanger. Ideaal als cadeau aan jezelf óf een ander.

Alcoholvrije wijn

De laatste jaren is alcoholvrije wijn steeds meer in opmars. Met name in het afgelopen jaar is de vraag naar alcoholvrije wijn, en daarmee eigenlijk ook de vraag naar andere normaliter alcoholhoudende dranken, enorm gestegen.

Hier speelt de markt goed op in. Restaurants en cafés, slijterijen en de betere supermarkten bieden een steeds ruimer assortiment aan en de kwaliteit van de wijn zelf gaat ook met sprongen vooruit. Dus ook wij doen ons best om voor jou de beste alcoholvrije wijnen te selecteren!

Van druif tot wijn

Het maken van alcoholvrije wijn is een vrij complex proces. Allereerst moet er ‘gewone’ wijn gemaakt worden. In deze gewone wijn zit dus alcohol. Het is niet mogelijk om druiven te persen, daar sap van te maken en dit dan vervolgens alcoholvrije wijn te noemen. Sterker nog, de term alcoholvrije wijn is eigenlijk überhaupt een beetje misplaatst, omdat er altijd een klein beetje alcohol (zo’n 0,5%) in de wijn blijft zitten. Het sap uit de geperste druiven, de most, moet eerst vergist worden. Hierdoor komt er niet alleen de alcohol in de wijn, er komen ook smaken vrij zoals je die gewend bent in een wijn.

De smaak behouden

Deze typische smaken zijn onmogelijk om op een ander manier te creëren of na te bootsen. Om deze reden is het proces van het maken van alcoholvrije wijn, in het begin hetzelfde is als die van andere wijnen. Dit houdt dus in dat de alcohol op een bepaalde manier uit de wijn gehaald moet worden. Dit kan worden gedaan door twee verschillende technieken toe te passen. De eerste techniek heet vacuüm distillatie. Hierbij wordt de wijn vacuüm gezogen op kamertemperatuur. De alcohol verdampt hierbij. Een andere techniek heet membraan filtering. Hierbij wordt de alcohol met een speciale filter, een membraan, uit de wijn gefilterd.

Gezond en verantwoord

Er zitten natuurlijk een hoop voordelen vast aan het drinken van alcoholvrije wijn wanneer het aankomt op je gezondheid. In de loop der jaren is men steeds gezonder en bewuster gaan leven. Zo is er bijvoorbeeld ook een groot scala aan mogelijkheden voor vegans en vegetariërs. Het lijkt een soort nieuwe trend te zijn om weloverwogen keuzes te maken over je gezondheid. Minder alcohol drinken, of zelfs alcohol helemaal uit je dieet bannen, passen hier goed in.

Alcoholvrije druif

Er is niet een bepaalde druif die het meest geschikt is voor het maken alcoholvrije wijn, al lijkt het zo dat Sauvignon Blanc, voor het maken van een witte wijn, een favoriet is. Maar toch, het proces waarbij de alcohol uit de wijn wordt onttrokken, heeft niets te maken met het soort druif en heeft daarmee geen specifieke soort druif nodig.

Wijnhuizen

Hoewel Europa voorheen vooraanstaand was in het produceren van alcoholvrije wijnen, is dat nu niet meer het geval. De vraag stijgt, dus daar spelen verschillende wijnhuizen op in. Nu wordt er over de hele wereld alcoholvrije wijn geproduceerd. Toch is het zo dat de meeste alcoholvrije wijnen uit landen met een wat kouder klimaat komen, zoals Duitsland.

In deze koudere landen groeien de druiven minder lang door dan in de wat warmere landen, waardoor er dus van nature minder suikers in de druif zitten. En als er minder suikers in de druif zitten, dan komt er minder alcohol vrij na het gistingsproces. Je zou dus kunnen zeggen dat het in de minder warme landen, iets gemakkelijker is om een alcoholvrije wijn te produceren.

Geen wijn?

Ondanks de vele voordelen die geen alcohol drinken met zich meebrengen, zal een ‘echte’ wijnliefhebber misschien niet zo gauw kiezen voor een alcoholvrije wijn. Alcohol geeft veel smaak aan een wijn en door het bijna geheel ontbreken daarvan, heeft het weglaten van alcohol dus een enorme invloed op de smaak van de wijn. Sommige wijndrinkers zullen het om die reden geen ‘echte’ wijn vinden. Dat is ergens begrijpelijk, maar toch biedt een alcoholvrije wijn voor veel mensen een uitkomst. De redenen waarom mensen geen alcohol willen of kunnen drinken, zijn uiteenlopend. Denk hierbij aan zwangere vrouwen, mensen die een bepaalde religie aanhangen maar ook mensen die medicatie moeten gebruiken waarbij niet gedronken mag worden.

Geef jij nou een feestje waar er zeker wel alcohol mag zijn, kijk dan ook even naar de Spaanse, Portugese en Griekse wijnen.

Het Vinobox wijnabonnement: Elke maand verrassende wijnen vanaf €29,95 per maand.

Altijd smaakvol én afgestemd op je voorkeuren.

  • – Vanaf €29,95 / maand
  • – Gratis thuisbezorgd
  • – Altijd opzegbaar

FAQ

Heb je vragen?

De meeste antwoorden vind je tussen de veelgestelde vragen.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Abonnement

Hoe werkt een Vinobox membership?

Je Vinobox membership is flexibel en vrijblijvend. Jij bepaalt hoe vaak en hoe lang je de Vinobox van ons ontvangt. Bij je inschrijving kies je voor 3 of 6 flessen, de samenstelling van je box, de complexiteit en smaakstijl van de wijnen. Later kun je dit nog altijd wijzigen. Even geen Vinobox? Je membership kun je op elk moment pauzeren.

Wat houdt een Vinobox membership in?

Met je Vinobox membership krijg je maandelijks een pakket goede wijnen toegestuurd. Je kunt kiezen uit 3 of 6 flessen. Als je de ontvangen wijnen vervolgens beoordeelt kunnen we de Vinobox steeds beter op je smaak aanpassen. De Vinobox is maandelijks aan te passen, te pauzeren en stop te zetten. Ben je Vinobox member, dan kun je wijnen met korting nabestellen.

Hoe kan ik mijn membership pauzeren of opzeggen?

Je kunt je membership op elk moment pauzeren of stopzetten via je online account. Log in op je account, ga naar ‘mijn account’ en klik op de knop ‘account pauzeren’ of ‘account opzeggen’. Het pauzeren van je account is voor onbepaalde tijd.

Hoe vaak wordt de Vinobox bezorgd?

De Vinobox wordt iedere maand bezorgd. Liever een ander bezorgschema? Neem contact met ons op, dan kiezen we het voor jou geschikte bezorgschema.

Wanneer wordt de Vinobox bezorgd?

Je eerste bestelling wordt op werkdagen binnen 48 uur verzonden. De volgende Vinobox ontvang je een maand later, rond dezelfde datum.

Kan ik ook eenmalig wijn bestellen?

Je kunt natuurlijk ook eenmalig een Vinobox bestellen. Zodra je je Vinobox hebt ontvangen kun je direct je membership stopzetten. Dan ontvang je maar één keer een Vinobox.

Is het mogelijk om mijn voorkeuren door te geven?

Graag zelfs! Je kunt aangeven hoe je Vinobox moet worden samengesteld (rood, wit, rosé of een combinatie) en welke smaakstijl bij je past. Op basis van deze wensen stellen wij een Vinobox voor je samen. Wanneer je de ontvangen wijnen beoordeelt in je account, kunnen wij steeds beter rekening houden met je smaakvoorkeur.

Betalingen

Zijn er nog extra kosten aan verbonden, zoals bezorgkosten?

Er zijn geen verborgen kosten zoals BTW of administratiekosten. Bezorging is gratis!

Wanneer vindt de betaling plaats?

De eerste betaling vindt plaats op het moment dat je je eerste bestelling doet. De betalingen voor de volgende boxen worden automatisch afgeschreven in de week dat jij je Vinobox ontvangt.

Cadeau

Hoe kan ik een Vinobox cadeau doen?

Je kunt bij ons een cadeau-Vinobox bestellen. Hierbij kun je een kaartje met een persoonlijke tekst toevoegen dat we op een kaartje printen. Je kiest de complexiteit van de Vinobox, het aantal flessen en hoeveel bezorgingen je cadeau wilt doen. De bezorgingen stoppen automatisch en je zit niet vast aan een abonnement.

Kan ik een persoonlijke boodschap doorgeven?

Jazeker! Na het samenstellen van je Vinobox kun je bij het invoeren van het bezorgadres een persoonlijke boodschap achterlaten. Hierna kun je kiezen voor een bepaalde bezorgdatum: zo weet je zeker dat je verrassing op tijd komt!

Kan ik kiezen voor een bepaalde bezorgdatum?

Na het invullen van het bezorgadres en een persoonlijke boodschap voor de ontvanger kun je een bezorgdatum kiezen: zo weet je zeker dat je verrassing op tijd komt!

Mijn account

Hoe kan ik mijn Vinobox wijzigen?

Je kunt alle aspecten van je Vinobox makkelijk aanpassen in je eigen account. Via “Inloggen” in het menu kom hier eenvoudig terecht.

Hoe kan ik mijn wijnen beoordelen?

Door in te loggen in je account en te klikken op ‘mijn wijnen’, kun je de door jou ontvangen wijnen beoordelen. Hoe meer wijnen je beoordeelt, hoe beter wij je Vinobox op jouw smaak kunnen afstemmen.

Kan ik mijn Vinobox (eenmalig) op een ander adres laten bezorgen?

Jazeker! Het beste kun je hiervoor contact opnemen met onze klantenservice: ze helpen je graag! Via vinobox.nl/contact kun je ons op allerlei manieren bereiken.

Bezorging

Wanneer wordt de Vinobox bezorgd?

Je eerste bestelling wordt op werkdagen binnen 48 uur verzonden. De volgende Vinobox ontvang je een maand later, rond dezelfde datum.

Hoe verloopt de bezorging?

De Vinobox wordt verstuurd via Flespakket.nl. Deze organisatie is gespecialiseerd in het versturen van, je raadt het al: flessen. Ze zijn onderdeel van PostNL. Je ontvangt de dag voor de levering op het opgegeven e-mailadres een track-&-trace-mail zodra de Vinobox in hun uitleverproces zit.

Ik was niet thuis. En nu?

Geen probleem. Flespakket zal nog een keer proberen de Vinobox bij je af te leveren. Ook kun je in de track-&-trace-mail een wijziging van het bezorgadres doorgeven.

Overig

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Je kunt contact met ons opnemen door gebruik te maken van de chatfunctie op onze website, een e-mail te sturen naar info@vinobox.nl, door te bellen naar 0521 – 51 88 80 of een Whatsapp te sturen naar 06 39 58 40 77. We zijn elke werkdag van 9.00 tot 19.00 uur bereikbaar. Neemt er even niemand op, spreek dan de voicemail in, dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug.

Hoe werkt de gepersonaliseerde Vinobox?

Bij je bestelling geef je een bepaalde smaakvoorkeur op. Op basis hiervan stellen wij een Vinobox voor je samen. Wanneer jij je wijnen beoordeelt in je online account, kan je persoonlijke wijncurator steeds beter wijnen uitzoeken die aansluiten op je smaak. Benieuwd? Probeer het!

Kan ik wijnen nabestellen?

Ja hoor, in onze shop kun je wijnen nabestellen. Een extra voordeel als Vinobox member, is dat je hoge kortingen krijgt. De wijnen in de shop zijn wijnen die in de afgelopen maanden deel uitmaakten van de afgeleverde Vinoboxen. Omdat wij niet alles op voorraad hebben, is er soms een langere levertijd, maar in ruil daarvoor krijg je (bijna altijd) de laagste prijs van Nederland. Wanneer we de wijnen met je reeds geplande Vinobox kunnen meesturen, betaal je geen bezorgkosten.