Droge witte wijn is wijn die altijd in de smaak valt

  • - Zorgvuldig samengestelde wijnen
  • - Gratis thuisbezorgd
  • - Valt altijd in de smaak

Droge witte wijn in een notendop

Droge witte wijn is wereldwijd een geliefde drank. Juist omdat het zo veelzijdig is, want er zijn veel verschillende soorten droge witte wijn, is er voor elke wijndrinker wel een passend glas te vinden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan droge witte wijn gemaakt worden van zowel witte als blauwe druiven. Maar wat betekent het nu wanneer je over een droge witte wijn spreekt? Wat zegt het nu over wat voor soort wijn je in je glas hebt? Een droge witte wijn is een wijn met weinig restsuikers. Restsuikers zijn natuurlijke suikers die in een druif aanwezig zijn. Een wijnmaker zal bij het maken van de wijn, proberen om een balans te vinden in de hoeveelheid suikers en zuren. Bij een droge witte wijn, zal hij er dus op toezien dat er weinig suikers in de wijn blijven zitten.

Het Vinobox wijnabonnement: Elke maand verrassende wijnen vanaf €29,95 per maand.

Altijd smaakvol én afgestemd op je voorkeuren.

  • – Vanaf €29,95 / maand
  • – Gratis thuisbezorgd
  • – Altijd opzegbaar

Van druif tot wijn

Het vinificatieproces van droge witte wijn verschilt niet met dat van andere wijnen: De vergisting van de most van druiven met een hoger suikergehalte, wordt eerder gestopt. Immers, de wijn moet niet te zoet van smaak worden. Verschillende druiven, wijnmakers, klimaten en grondsoorten zorgen voor verschillende soorten wijnen. Niet alleen in smaak, maar ook in uiterlijk. Waarom ziet sommige wijn er bijna geel of goudkleurig uit, terwijl de andere wijn bijna helder van kleur is? De Grüner Veltliner en Pinot Blanc zijn voorbeelden van druiven die vaak een lichtere wijn geven. De Chardonnay heeft vaak een donkergele kleur. De kleur van de wijn zegt echter niet enkel iets over de druiven. Het zegt meer iets over de stijl van de wijnmaker en de leeftijd van de wijn. Een jongere wijn heeft bijvoorbeeld een lichtere kleur. De meest belangrijke kleuraanduider is op wat voor soort vaten de wijn rijping heeft gehad. Een houtgerijpte wijn, wat bij de eerder genoemde Chardonnay vaak het geval is, geeft een donkerdere kleur af dan wanneer een wijn gerijpt is op roestvrij staal.

Andere smaakbepalers

Witte wijn wordt gekoeld gedronken. De frisse en fruitige wijnen drink je op 8 tot 10 graden. De wat vollere witte wijnen, drink je tussen de 10 en 12 graden. Hoe koeler de wijn, hoe minder smaken er vrijkomen. Of ook, hoe warmer de wijn, hoe meer smaak de wijn kan afgeven. Denk maar eens aan een pilsje. Wanneer deze eigenlijk net iets te warm is, heeft het een heel andere smaak dan wanneer je het net uit de koelkast pakt.

Druiven en wijnstreken

Er zijn bijzonder veel soorten droge witte wijn. We zetten de belangrijkste druivensoorten voor je op een rijtje. Ten eerste beginnen we met de Chardonnay. De meningen over deze druif zijn sterk verdeeld. De één gruwelt ervan, de ander kan er geen genoeg van van krijgen. De Amerikaanse stijl in het maken van Chardonnay is over het algemeen wat voller.

Ben jij een fan van een op houtgerijpte Chardonnay? Dan past Viognier vast en zeker ook bij je. Viognier is over het algemeen ook wat voller van smaak.

Andere druivensoorten

Ook de Riesling druif moet natuurlijk benoemd worden. Hoewel de Riesling ook veelvuldig gebruikt wordt voor het maken van zoetere wijnen en hier eigenlijk ook bekend om staat, kan de wijnmaker ook bepalen om minder restsuikers in de wijn achter te laten. Daarmee ontstaat er een droge witte wijn.

Daarnaast is de Pinot Grigio een veel gebruikte druivensoort. Deze druif is van nature vrij neutraal van smaak, wat resulteert in een ‘makkelijk’ glas, een typische borrelwijn.

Ook de Grüner Veltliner verdient een plekje in deze lijst. Deze wijn heeft vaak een frisse, peperige smaak. Het doet soms zelfs denken aan vers gemaaid gras.

Samenvoegen

En de meest gebruikte druif voor droge witte wijn is natuurlijk de Sauvignon Blanc. Deze veelzijdige druif wordt overal ter wereld verbouwd, maar komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het feit dat de druif overal wordt verbouwd, maakt het dat er veel verschillende smaken in deze druif zitten. Verkrijgbaar bij Vinobox zijn de Nau Mai of de Mount Riley.

Natuurlijk kunnen druiven ook gecombineerd worden, dit noem je een blend. Een zeer ongebruikelijke combinatie is de Chardonnay gecombineerd met Sauvignon Blanc. Deze combinatie wordt ook wel ‘oorlog in het glas’ genoemd, maar is een waar genot. Ben je benieuwd? Probeer dan eens de Finca la Estacada.

Een allemans vriend.

Omdat je droge witte wijnen in alle soorten en maten kunt tegenkomen, is er altijd wel een glas voor jou bestemd. Ben je een beginnende wijndrinker, kies dan voor de wat frissere en zoetere druiven. Houd je van de wat complexere smaken die een Viognier heeft, probeer dan eens onze Beauvignac Viognier. Of kies gewoon voor de veelzijdige Sauvignon, dan zit je altijd bon.

Lijkt dit je nou helemaal niks, kijk dan ook even naar de Zoete witte wijn.

Vinobox

Vinobox is wijn zoals wijn bedoeld is.

Ontvang de box in een prachtige cadeauverpakking én mooie doos. Ideaal als cadeau aan jezelf óf een ander.

FAQ

Heb je vragen?

De meeste antwoorden vind je tussen de veelgestelde vragen.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Abonnement

Hoe werkt een Vinobox membership?

Je Vinobox membership is flexibel en vrijblijvend. Jij bepaalt hoe vaak en hoe lang je de Vinobox van ons ontvangt. Bij je inschrijving kies je voor 3 of 6 flessen, de samenstelling van je box, de complexiteit en smaakstijl van de wijnen. Later kun je dit nog altijd wijzigen. Even geen Vinobox? Je membership kun je op elk moment pauzeren.

Wat houdt een Vinobox membership in?

Met je Vinobox membership krijg je maandelijks een pakket goede wijnen toegestuurd. Je kunt kiezen uit 3 of 6 flessen. Als je de ontvangen wijnen vervolgens beoordeelt kunnen we de Vinobox steeds beter op je smaak aanpassen. De Vinobox is maandelijks aan te passen, te pauzeren en stop te zetten. Ben je Vinobox member, dan kun je wijnen met korting nabestellen.

Hoe kan ik mijn membership pauzeren of opzeggen?

Je kunt je membership op elk moment pauzeren of stopzetten via je online account. Log in op je account, ga naar ‘mijn account’ en klik op de knop ‘account pauzeren’ of ‘account opzeggen’. Het pauzeren van je account is voor onbepaalde tijd.

Hoe vaak wordt de Vinobox bezorgd?

De Vinobox wordt iedere maand bezorgd. Liever een ander bezorgschema? Neem contact met ons op, dan kiezen we het voor jou geschikte bezorgschema.

Wanneer wordt de Vinobox bezorgd?

Je eerste bestelling wordt op werkdagen binnen 48 uur verzonden. De volgende Vinobox ontvang je een maand later, rond dezelfde datum.

Kan ik ook eenmalig wijn bestellen?

Je kunt natuurlijk ook eenmalig een Vinobox bestellen. Zodra je je Vinobox hebt ontvangen kun je direct je membership stopzetten. Dan ontvang je maar één keer een Vinobox.

Is het mogelijk om mijn voorkeuren door te geven?

Graag zelfs! Je kunt aangeven hoe je Vinobox moet worden samengesteld (rood, wit, rosé of een combinatie) en welke smaakstijl bij je past. Op basis van deze wensen stellen wij een Vinobox voor je samen. Wanneer je de ontvangen wijnen beoordeelt in je account, kunnen wij steeds beter rekening houden met je smaakvoorkeur.

Betalingen

Zijn er nog extra kosten aan verbonden, zoals bezorgkosten?

Er zijn geen verborgen kosten zoals BTW of administratiekosten. Bezorging is gratis!

Wanneer vindt de betaling plaats?

De eerste betaling vindt plaats op het moment dat je je eerste bestelling doet. De betalingen voor de volgende boxen worden automatisch afgeschreven in de week dat jij je Vinobox ontvangt.

Cadeau

Hoe kan ik een Vinobox cadeau doen?

Je kunt bij ons een cadeau-Vinobox bestellen. Hierbij kun je een kaartje met een persoonlijke tekst toevoegen dat we op een kaartje printen. Je kiest de complexiteit van de Vinobox, het aantal flessen en hoeveel bezorgingen je cadeau wilt doen. De bezorgingen stoppen automatisch en je zit niet vast aan een abonnement.

Kan ik een persoonlijke boodschap doorgeven?

Jazeker! Na het samenstellen van je Vinobox kun je bij het invoeren van het bezorgadres een persoonlijke boodschap achterlaten. Hierna kun je kiezen voor een bepaalde bezorgdatum: zo weet je zeker dat je verrassing op tijd komt!

Kan ik kiezen voor een bepaalde bezorgdatum?

Na het invullen van het bezorgadres en een persoonlijke boodschap voor de ontvanger kun je een bezorgdatum kiezen: zo weet je zeker dat je verrassing op tijd komt!

Mijn account

Hoe kan ik mijn Vinobox wijzigen?

Je kunt alle aspecten van je Vinobox makkelijk aanpassen in je eigen account. Via “Inloggen” in het menu kom hier eenvoudig terecht.

Hoe kan ik mijn wijnen beoordelen?

Door in te loggen in je account en te klikken op ‘mijn wijnen’, kun je de door jou ontvangen wijnen beoordelen. Hoe meer wijnen je beoordeelt, hoe beter wij je Vinobox op jouw smaak kunnen afstemmen.

Kan ik mijn Vinobox (eenmalig) op een ander adres laten bezorgen?

Jazeker! Het beste kun je hiervoor contact opnemen met onze klantenservice: ze helpen je graag! Via vinobox.nl/contact kun je ons op allerlei manieren bereiken.

Bezorging

Wanneer wordt de Vinobox bezorgd?

Je eerste bestelling wordt op werkdagen binnen 48 uur verzonden. De volgende Vinobox ontvang je een maand later, rond dezelfde datum.

Hoe verloopt de bezorging?

De Vinobox wordt verstuurd via Flespakket.nl. Deze organisatie is gespecialiseerd in het versturen van, je raadt het al: flessen. Ze zijn onderdeel van PostNL. Je ontvangt de dag voor de levering op het opgegeven e-mailadres een track-&-trace-mail zodra de Vinobox in hun uitleverproces zit.

Ik was niet thuis. En nu?

Geen probleem. Flespakket zal nog een keer proberen de Vinobox bij je af te leveren. Ook kun je in de track-&-trace-mail een wijziging van het bezorgadres doorgeven.

Overig

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Je kunt contact met ons opnemen door gebruik te maken van de chatfunctie op onze website, een e-mail te sturen naar info@vinobox.nl, door te bellen naar 0521 – 51 88 80 of een Whatsapp te sturen naar 06 39 58 40 77. We zijn elke werkdag van 9.00 tot 19.00 uur bereikbaar. Neemt er even niemand op, spreek dan de voicemail in, dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug.

Hoe werkt de gepersonaliseerde Vinobox?

Bij je bestelling geef je een bepaalde smaakvoorkeur op. Op basis hiervan stellen wij een Vinobox voor je samen. Wanneer jij je wijnen beoordeelt in je online account, kan je persoonlijke wijncurator steeds beter wijnen uitzoeken die aansluiten op je smaak. Benieuwd? Probeer het!

Kan ik wijnen nabestellen?

Ja hoor, in onze shop kun je wijnen nabestellen. Een extra voordeel als Vinobox member, is dat je hoge kortingen krijgt. De wijnen in de shop zijn wijnen die in de afgelopen maanden deel uitmaakten van de afgeleverde Vinoboxen. Omdat wij niet alles op voorraad hebben, is er soms een langere levertijd, maar in ruil daarvoor krijg je (bijna altijd) de laagste prijs van Nederland. Wanneer we de wijnen met je reeds geplande Vinobox kunnen meesturen, betaal je geen bezorgkosten.