Griekse wijn is wijn die altijd in de smaak valt

  • - Zorgvuldig samengestelde wijnen
  • - Gratis thuisbezorgd
  • - Valt altijd in de smaak

Griekse wijn in een notendop

Bij een goed glas wijn denkt niet iedereen direct aan een Griekse wijn. Toch biedt Griekenland een verrassend ruime keuze en is er voor iedere wijnliefhebber wel een lekker glas wijn te vinden. Onder andere door verschillende grote spelers op de wijnmarkt zoals Frankrijk, Italië of Spanje, heeft het voor Griekenland een poosje geduurd voordat het kon doordringen tot én meetellen in de ‘echte’ wereldtop. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. Denk hierbij vooral eens aan de lastig leesbare etiketten, geschreven in het Griekse alfabet. Ook dit heeft in het verleden helaas gezorgd voor dat de wijn niet altijd even populair is geweest. Immers, wanneer je een fles wijn aanschaft, wil je natuurlijk wel weten welke druif of druiven het bevat en uit welke streek het komt. Echter, al jaren voordat er wijn werd gemaakt in bijvoorbeeld Frankrijk, genoten de Grieken al geruime tijd van het door ons geliefde en vergiste druivensap. Dit gaat zelfs terug naar 4000 voor Christus. Al wordt er dus al jaren wijn in Griekenland geproduceerd en gedronken, pas de laatste twintig jaar, produceren de Grieken op internationale schaal.

Het Vinobox wijnabonnement: Elke maand verrassende wijnen vanaf €29,95 per maand.

Altijd smaakvol én afgestemd op je voorkeuren.

  • – Vanaf €29,95 / maand
  • – Gratis thuisbezorgd
  • – Altijd opzegbaar

Van druif tot wijn

Het hedendaagse vinificatieproces van wijnen in Griekenland, heeft geen verschil met het proces van het maken van wijnen uit andere landen. Het speciale aan Griekse wijnen is de positie van de Griekse mythologie hierin. Als je hier kennis van hebt, al is het maar een beetje, dan kan die de beleving van het drinken van een wijn uit Griekenland dus wel degelijk beïnvloeden.

De Oude Grieken

Volgens de Griekse mythen is wijn het geschenk van de god Dionysos. Dionysos, voor sommigen ook wel bekend als Bacchus, was de god van de landbouw, de vruchtbaarheid, de natuur, het plezier en de dans, van het leven, de onsterfelijkheid en uiteraard, tot slot, was hij de god van de wijn. Dionysos was een buitenechtelijke zoon van Zeus, de oppergod, en van de sterfelijke vrouw Semele. Omdat zijn stiefmoeder, Hera, de vrouw van Zeus, jaloers was over de ontrouw van haar man en de daarmee gepaarde geboorte van Dionysos, werd hij verbannen en groeide hij op in een verlaten streek. Hier werd hij god van de vruchtbare natuur, die nauw verbonden was met de wijnbouw. Wijn speelt dus al een zeer lange tijd een grote rol in de Griekse cultuur. Ook vandaag de dag is wijn nog steeds van invloed op de Griekse samenleving.

Druiven en wijnstreken

In Griekenland groeien werkelijk honderderden soorten uiteenlopende druiven. Het bijzondere is dat de meeste van deze rassen nergens anders ter wereld groeien en dat ze al eeuwenoud zijn. Er is natuurlijk wel een aantal druiven te vergelijken met druivenrassen die veel mensen waarschijnlijk zullen kennen. Denk hierbij aan de populaire Sauvignon Blanc. Toch hebben de meeste Griekse druiven een kenmerkende smaak. Deze typische smaak is onder andere uit te leggen door de droge grond, de geografische ligging en het mediterrane klimaat.

Noord-Griekenland

Er zijn een hele hoop verschillende wijnstreken in Griekenland. Het bekendste gebied, maar ook het gebied met de hoogste productie, heet Peloponessos. In de Noord-Griekse wijnstreek Nemea wordt een heerlijke rode wijn gemaakt, van de druif genaamd Agiorgitiko. Wanneer we naar het noorden van Griekenland kijken, kun je hier ook veel wijngaarden vinden waar de Xinomavro verbouwd wordt. Deze wijn is over het algemeen wat tanninerijker, wat inhoudt dat deze wijnen veel zuren bevatten.

Midden-Griekenland

In Centraal-Griekenland en Evia wint de witte druif Savatiano het aan populariteit. De Retsina is hiervan een mooi voorbeeld. Deze wijn heeft een smaak die aan hars doet denken. Op Samos kun je de de witte Moschato druif veel tegenkomen. Deze druif levert ook het beroemde nectar op, waarvandaan dan ook de bijnaam ‘zoete muskaatwijn’ komt. Een andere beroemde wijn uit de Sanatori, is de Paros. Paros heeft een poreuze, vulkanische grond. Deze grond houdt gedurende de dag vocht vast, wat in de nacht vrijkomt. De druif Assyrtiko speelt in deze wijn de grote hoofdrol.

Zuid-Griekenland

Tot slot is het wijngebied op het eiland Kreta zeer gerenommeerd. Dit is het zuidelijkste punt van Griekenland en profiteert daardoor van de warme luchtstroom uit Afrika. De druif Liatiko wordt heel veel verbouwd. Door de warme lucht groeien de druiven flink door, waardoor er meer natuurlijke suikers in de druif ontstaan.

Het genot van de Griekse wijn

Zoals uitgelegd, zijn er talloze Griekse kwaliteitswijnen te vinden. De diversiteit hierin maakt dat dit land voor iedere soort wijnliefhebber een mooi glas wijn te bieden heeft. Wat het daarnaast nog interessanter maakt, is een klein stukje van de geschiedenis te weten. Stin ygeiá sas!

Wil jij na het lezen graag een van onze Griekse wijnen proberen? Kies dan voor een van onze wijnabonnementen en ontdek welke wijn het beste bij jou past! Natuurlijk voorzien we je ook graag van een passend advies.

Hebben wij je nu nog niet overtuigd, kijk dan ook zeker even naar de Portugese, Spaanse of Alcoholvrije wijnen!

Vinobox

Vinobox is wijn zoals wijn bedoeld is.

Ontvang de wijnen in een prachtige cadeauverpakking. Ideaal als cadeau aan jezelf óf een ander. Wij bij Vinobox proberen een zo persoonlijk mogelijk cadeau voor jou en je vrienden te selecteren!

FAQ

Heb je vragen?

De meeste antwoorden vind je tussen de veelgestelde vragen.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Abonnement

Hoe werkt een Vinobox membership?

Je Vinobox membership is flexibel en vrijblijvend. Jij bepaalt hoe vaak en hoe lang je de Vinobox van ons ontvangt. Bij je inschrijving kies je voor 3 of 6 flessen, de samenstelling van je box, de complexiteit en smaakstijl van de wijnen. Later kun je dit nog altijd wijzigen. Even geen Vinobox? Je membership kun je op elk moment pauzeren.

Wat houdt een Vinobox membership in?

Met je Vinobox membership krijg je maandelijks een pakket goede wijnen toegestuurd. Je kunt kiezen uit 3 of 6 flessen. Als je de ontvangen wijnen vervolgens beoordeelt kunnen we de Vinobox steeds beter op je smaak aanpassen. De Vinobox is maandelijks aan te passen, te pauzeren en stop te zetten. Ben je Vinobox member, dan kun je wijnen met korting nabestellen.

Hoe kan ik mijn membership pauzeren of opzeggen?

Je kunt je membership op elk moment pauzeren of stopzetten via je online account. Log in op je account, ga naar ‘mijn account’ en klik op de knop ‘account pauzeren’ of ‘account opzeggen’. Het pauzeren van je account is voor onbepaalde tijd.

Hoe vaak wordt de Vinobox bezorgd?

De Vinobox wordt iedere maand bezorgd. Liever een ander bezorgschema? Neem contact met ons op, dan kiezen we het voor jou geschikte bezorgschema.

Wanneer wordt de Vinobox bezorgd?

Je eerste bestelling wordt op werkdagen binnen 48 uur verzonden. De volgende Vinobox ontvang je een maand later, rond dezelfde datum.

Kan ik ook eenmalig wijn bestellen?

Je kunt natuurlijk ook eenmalig een Vinobox bestellen. Zodra je je Vinobox hebt ontvangen kun je direct je membership stopzetten. Dan ontvang je maar één keer een Vinobox.

Is het mogelijk om mijn voorkeuren door te geven?

Graag zelfs! Je kunt aangeven hoe je Vinobox moet worden samengesteld (rood, wit, rosé of een combinatie) en welke smaakstijl bij je past. Op basis van deze wensen stellen wij een Vinobox voor je samen. Wanneer je de ontvangen wijnen beoordeelt in je account, kunnen wij steeds beter rekening houden met je smaakvoorkeur.

Betalingen

Zijn er nog extra kosten aan verbonden, zoals bezorgkosten?

Er zijn geen verborgen kosten zoals BTW of administratiekosten. Bezorging is gratis!

Wanneer vindt de betaling plaats?

De eerste betaling vindt plaats op het moment dat je je eerste bestelling doet. De betalingen voor de volgende boxen worden automatisch afgeschreven in de week dat jij je Vinobox ontvangt.

Cadeau

Hoe kan ik een Vinobox cadeau doen?

Je kunt bij ons een cadeau-Vinobox bestellen. Hierbij kun je een kaartje met een persoonlijke tekst toevoegen dat we op een kaartje printen. Je kiest de complexiteit van de Vinobox, het aantal flessen en hoeveel bezorgingen je cadeau wilt doen. De bezorgingen stoppen automatisch en je zit niet vast aan een abonnement.

Kan ik een persoonlijke boodschap doorgeven?

Jazeker! Na het samenstellen van je Vinobox kun je bij het invoeren van het bezorgadres een persoonlijke boodschap achterlaten. Hierna kun je kiezen voor een bepaalde bezorgdatum: zo weet je zeker dat je verrassing op tijd komt!

Kan ik kiezen voor een bepaalde bezorgdatum?

Na het invullen van het bezorgadres en een persoonlijke boodschap voor de ontvanger kun je een bezorgdatum kiezen: zo weet je zeker dat je verrassing op tijd komt!

Mijn account

Hoe kan ik mijn Vinobox wijzigen?

Je kunt alle aspecten van je Vinobox makkelijk aanpassen in je eigen account. Via “Inloggen” in het menu kom hier eenvoudig terecht.

Hoe kan ik mijn wijnen beoordelen?

Door in te loggen in je account en te klikken op ‘mijn wijnen’, kun je de door jou ontvangen wijnen beoordelen. Hoe meer wijnen je beoordeelt, hoe beter wij je Vinobox op jouw smaak kunnen afstemmen.

Kan ik mijn Vinobox (eenmalig) op een ander adres laten bezorgen?

Jazeker! Het beste kun je hiervoor contact opnemen met onze klantenservice: ze helpen je graag! Via vinobox.nl/contact kun je ons op allerlei manieren bereiken.

Bezorging

Wanneer wordt de Vinobox bezorgd?

Je eerste bestelling wordt op werkdagen binnen 48 uur verzonden. De volgende Vinobox ontvang je een maand later, rond dezelfde datum.

Hoe verloopt de bezorging?

De Vinobox wordt verstuurd via Flespakket.nl. Deze organisatie is gespecialiseerd in het versturen van, je raadt het al: flessen. Ze zijn onderdeel van PostNL. Je ontvangt de dag voor de levering op het opgegeven e-mailadres een track-&-trace-mail zodra de Vinobox in hun uitleverproces zit.

Ik was niet thuis. En nu?

Geen probleem. Flespakket zal nog een keer proberen de Vinobox bij je af te leveren. Ook kun je in de track-&-trace-mail een wijziging van het bezorgadres doorgeven.

Overig

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Je kunt contact met ons opnemen door gebruik te maken van de chatfunctie op onze website, een e-mail te sturen naar info@vinobox.nl, door te bellen naar 0521 – 51 88 80 of een Whatsapp te sturen naar 06 39 58 40 77. We zijn elke werkdag van 9.00 tot 19.00 uur bereikbaar. Neemt er even niemand op, spreek dan de voicemail in, dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug.

Hoe werkt de gepersonaliseerde Vinobox?

Bij je bestelling geef je een bepaalde smaakvoorkeur op. Op basis hiervan stellen wij een Vinobox voor je samen. Wanneer jij je wijnen beoordeelt in je online account, kan je persoonlijke wijncurator steeds beter wijnen uitzoeken die aansluiten op je smaak. Benieuwd? Probeer het!

Kan ik wijnen nabestellen?

Ja hoor, in onze shop kun je wijnen nabestellen. Een extra voordeel als Vinobox member, is dat je hoge kortingen krijgt. De wijnen in de shop zijn wijnen die in de afgelopen maanden deel uitmaakten van de afgeleverde Vinoboxen. Omdat wij niet alles op voorraad hebben, is er soms een langere levertijd, maar in ruil daarvoor krijg je (bijna altijd) de laagste prijs van Nederland. Wanneer we de wijnen met je reeds geplande Vinobox kunnen meesturen, betaal je geen bezorgkosten.